Skip to main content

Over Arte:

Gaëtane Scholten

In 2010 startte beeldhouwster Gaëtane Scholten haar eigen beeldhouwatelier waar onder haar leiding wekelijks circa 85 cursisten actief het beeldhouwen beoefenen. Om haar verder bij te scholen volgde ze diverse cursussen zoals letterhakken en marmer bewerken in Pietra Santa in Italië.

In 2014 heeft zij het project “De koe van Woerden” geleid. Het beeld van de koe verbeeldt de agrarische positie van de gemeente Woerden(NL) in het Groene Hart. Startende van haar eigen ontwerp, werd uit een 22 ton wegend granieten blok uit India een nog 12 ton wegende levensechte koe gebeeldhouwd. Dit kindvriendelijk beeld is te bezichtigen op het pleintje bij de bibliotheek in Woerden

Berend-Jan Scholten

Berend-Jan was met veel plezier dierenarts in Woerden en omgeving. Wegens zijn arbeidsongeschiktheid wilde hij graag in Frankrijk een kunstgalerie opzetten, met succes. Naast het Franse leven werkt de lekkere tempatuur zéker mee aan een positieve levensstijl.

Sinds 2017 was er een kunstgalerie in de plaats Issigeac (Dordogne). Later werd de galerie bijgevoegd bij het "thuis"atelier in Sérignac-Péboudou. Hierdoor kan de bezoeker in één klap het proces van ruwe steen tot kunstwerk bewonderen.


 2007-2021 Arte Ateliers