Skip to main content

Omgeving

Sérignac-Péboudou ligt in het departement Lot-et-Garonne aan de buitengrenzen van de Périgord (Dordogne).
De charme van Sérignac-Péboudou en de schoonheid van het glooiende heuvelachtige landschap, maakt deze plek tot een ideale vakantiestek voor iedereen die van rust, natuur en mooie oude steden houdt.

Door de gunstige geografische ligging is het goed te doen om vanuit het atelier de bastide-stadjes in de omgeving te bezoeken zoals Eymet, Lauzun, Monpazier, Villeréal, Castillonnès en Monflaquin.
Maar ook de prachtige kastelen van Biron, Bonaquil en Duras liggen op een steenworp afstand. U kunt uiteraard ook een grotere tour maken naar middeleeuwse steden zoals Sarlat en Agen en voor de wijnliefhebbers onder ons eindig deze door de wijnstreken van de Monbazziac en de Bordeaux. 

Van mei t/m september zijn in de regio diverse markten, feesten en festivals te bezoeken. Zo is er elke dinsdagavond "eet-markt" in Eymet! En op maandagavond een eetmarkt met muziek in Villéreal.
Iedere zondagmorgen is er een leuke markt in Issigeac. Voor de kinderen zijn er diverse attractieparken in de omgeving te vinden. o.a. Walibi-parc in Agen, Survival-parc in La Capelle-Biron of klimwand langs een echte oude kasteeltoren in Gavaudun.

De golfliefhebbers komen zeker ook aan hun trekken. Golfbanen binnen 30 minuten afstand rijden.

Vanuit Sérignac-Péboudou is het 7 km rijden naar de plaatselijke bakker, winkels en restaurants in Castillonnes of Lauzun.


 2007-2021 Arte Ateliers