Skip to main content

logo koe van woerden 100pxKuvo Project 

De Stichting Koe voor Woerden is samen met de KUVO (Kunst Educatie Scholen Woerden) heel enthousiast geworden om een project te starten waarbij circa 400 kinderen van de basisscholen van Woerden zullen deelnemen.

Er wordt een pakket aangeboden waarin de geschiedenis van de verbintenis van de koe en Woerden wordt uitgewerkt en de leerlingen van basisscholen een replica van de koe kunnen beschilderen. Er is ook voorzien dat iedere basisschool (groep 6/7) een dagdeel een bezoek brengt aan Arte Ateliers om kennis te maken met het beeldhouwen en de vorderingen te kunnen volgen van het grote beeldhouwwerk van de Koe voor Woerden.

Cultuur Platform Woerden

http://www.cultuurlokaal.nl/nieuwsbericht/580

Op zaterdag 13 december 2014 zal het grote beeld onthuld worden voor de bibliotheek. Maar nu is een kleine replica al voor u te koop, in verschillende formaten, bij de Tip en de Groene Hart winkel en bij Arte Ateliers. Voor maar weinig geld heeft u dan een koe in huis, (te schilderen in kleuren naar eigen keuze), en ondersteunt u meteen de stichting "Koe voor Woerden".

Arte en KUVO zijn bezig om met basisschoolleerlingen "de koe voor Woerden" te bekijken. Gelijktijdig leren ze van alles over koeien, beedlhouwen, ontwerpen en creëren. Het geheel eindigt straks met een expositie in de bibliotheek.

Koe voor Woerden.
De Stichting ‘Koe voor Woerden’ wil een beeldhouwwerk van een koe op ware grootte realiseren en deze schenken aan de gemeente Woerden. Een koe is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van Woerden. Een beeld van de koe verbeeldt ook de agrarische positie van de gemeente Woerden in het Groene Hart. De koe moet op een representatieve plek staan en qua uitstraling publieksvriendelijk zijn. Het publiek is de belangrijkste doelgroep voor de koe. Winkelend publiek en kinderen moeten uitgenodigd worden om zich in de buurt van de koe te begeven. Kinderen moeten de mogelijkheid hebben om op de koe te klimmen. Kortom: de uitstraling van de koe moet ‘vriendelijk zijn.

De beeldhouwers
De uitvoering van het project geschiedt onder verantwoordelijkheid van Mevr. Gaëtane Scholten, eigenaresse van Arte Ateliers, Van Teylingenweg 163 te Kamerik. Voor de feitelijke uitvoering zorgt Mevr. Scholten vanuit haar groep van beeldhouw cursisten voor een team van 17 vrijwilligers.

Educatie
In samenwerking met Arte en de KUVO (Kunst Educatie Scholen Woerden) is een educatief project bedacht. In dit project bezoeken de schoolgroepen Arte Ateliers.
• daar maken ze kennis met de beeldhouwers die werken aan de koe.
• krijgen ze uitleg over het beeldhouwen, het gereedschap het materiaal (de steen)
• hebben ze in een miniworkshop gelegenheid zelf te "beeldhouwen"
• worden ze ook nog meegenomen naar echte koeien en krijgen uitleg over de culturele histosche en praktische betekenis van de koe.

Workshop
Ook komen "de koe"en KUVOmedewerkers nog een schoolbezoek afleggen, alle leerlingen kunnen dan onder leiding van de kunstenaars zelf een "koe ontwerpen", en ze kunnen dit ontwerp overbrengen op een replica van de echte "koe voor Woerden".

Onthulling en Expositie
Alle ontwerpen krijgen straks bij de onthulling van de "grote"Koe voor Woerden een plaats in de expositie in de bibliotheek.(waarover later meer).

Welkom bij Arte Ateliers
U bent altijd welkom om de vorderingen te volgen bij het tot stand komen van de "Koe voor Woerden"
Het atelier is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10u00 tot 16u00.
Woensdag- en zaterdagochtend bent u welkom tussen 10u00 en 13u00.

Replica Kopen
De replica's zijn te koop bij Arte Ateliers in Kamerik , de TIP winkel en de Groene Hart Winkel in Woerden.
publicatiedatum: ma 23 juni 2014


 2007-2021 Arte Ateliers