Skip to main content

Galerie Arte Ateliers

De Galerie,  Arte Ateliers, bevindt zich naast het "thuis"atelier van Gaëtane in Sérignac-Péboudou, La Souque Haute.

De galerie is altijd open maar maak desgewenst toch een afspraak via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer (0033)55713351 (na 20 uur) om teleurstelling te voorkomen. 

Permanente tentoonstelling van het werk van Gaetane Scholten, beeldhouwer in steen.

Gaëtane Scholten

Gaëtane Scholten–Verhofstede is geboren in 1962 te Sint-Niklaas in België, tussen 1992 en 2017 woonachtig te Woerden (Kamerik) in Nederland. Nu is zij naast Woerden ook deels in Frankrijk, in Serignac-Peboudou, te vinden om aldaar meer tijd te nemen om haar eigen creaties te vormen.
Gaëtane is autodidact beeldend kunstenaar.
Vanaf 1998 volgde ze beeldhouwcursussen waar de eerste beginselen werden geleerd. In 2010 startte zij haar eigen beeldhouwatelier waar onder haar leiding wekelijks circa 90 cursisten actief het beeldhouwen beoefenen. Om haar verder bij te scholen volgde ze diverse cursussen zoals letterhakken en marmer bewerken in Pietra Santa in Italië.
In 2014 heeft zij het project “De koe van Woerden” geleid. Het beeld van de koe verbeeldt de agrarische positie van de gemeente Woerden(NL) in het Groene Hart. Startende van haar eigen ontwerp, werd uit een 22 ton wegend granieten blok uit India een nog 12 ton wegende levensechte koe gebeeldhouwd. Dit kindvriendelijk beeld is te bezichtigen op het pleintje bij de bibliotheek in Woerden


     2007-2021 Arte Ateliers